Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Oktober

 

 

Söndag  söndag  söndag

tårfyllda söndag i mitten av

oktobers svidande stiltje

 

redan morgonen är kväll

det stillastående regnet

i mitten av oktobers

raspiga mörker

 

sedan tystnaden

natt utan löften

timmarnas tårar

hänger i luften

 

svider i såren




Fri vers av petter rost
Läst 360 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2014-10-14 20:07



Bookmark and Share


  Lollitta VIP
timmarnas tårar

hänger i luften



svider i såren

______________!!!!!!!!!!!!!!!!!+++++
2014-11-19

  tildam
Känns! Precis så!
2014-11-10

  Connie
Vemodet vrider om, tröstlösheten är ett faktum även här!
2014-10-28

  Minkki VIP
välskrivet, utan rost i pennan
2014-10-22

  Lollitta VIP
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2014-10-19

  Glöden VIP
Oktoberrosdeppigt i snygga formuleringar
2014-10-18

    skamfilad
Du träffar så jäkla rätt. Men vet du? Jag tycker det är fint med det tårfyllda oktober; till skillnad från de andra månaderna behöver vi inte låtsas i solen. Jag uppskattar hösten och vintern där vi inte är obligerade att njuta i en allt för blottande sol. Och något jag uppskattar också är dina fantastiska texter. De vill vi ha mer av. Tusen applåder och många uppmuntrande meningar till dig; det förtjänar du verkligen. Bokmärkes direkt.
2014-10-14

  Anna H
Jag tycker om den här, kanske är det igenkänningsfaktorn och hur väl du har fångat känslan. "Redan morgonen är kväll" är så talande för just de där regniga dagarna när det aldrig blir riktigt ljust och man liksom ger upp innan man ens har försökt, vad det nu är man tänkt ge sig på att göra.
Dina upprepningar förstärker känslan av enformighet, av tröstlösheten, den grå hösten.
Även "stillastående regn" tycker jag om. Det ger en känsla av tidlöshet, eller att tiden har stannat och upphört. Kanske är det bara det att tiden går så långsamt att man inte ens kan se hur regndropparna faller och ändå är morgonen redan kväll.
De två första styckena är så otroligt tydliga i sitt språk, i bilderna. De sista två är lite mer diffusa och man anar att det ligger något gömt i dem. Det finns en handling, en händelse bakom dikten som är dold för läsaren, eller i alla fall är upp till läsaren att söka efter.
Det här var en intressant dikt, spännande. Den är mer än vad man först tror att den här, om man skrapar lite på ytan eller i det "raspiga mörkret". Snyggt!
2014-10-14

  Angel of love
En sorg och ett vemod så berörande beskrivet.
2014-10-14

  i af apa
det stora vemodet
rullar in...
2014-10-14

    ej medlem längre
Verkligen vemodigt. Men vackert.
Jag är en sån där konstig figur som älskar oktober!
2014-10-14

  Magica VIP
Vemod, väl beskrivet.
2014-10-14
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost