Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För första gången kördes Rysslands GP i helgen i den gamla OS-byn i Sotji. Oron fanns kvar efter kraschen i Japans GP helgen innan, men banan var ny och förarna fick fokusera. Svensken visar återigen att han är på väg att erövra F1-världen.


Formel 1-haiku - Del 16

 

Facklan släckt
när F1-världen gör entré
asfalten varm


Nya kurvor
en utmaning för alla
att fokusera på


Vattenstänk
alldeles intill banan
en fontän


Nedanför bergen
glänser Svarta havet
putsade bilar


Formel 1-helg
det kittlar i magen
i berg-och-dalbanan


Före start
en minut
av tystnad


I garaget
en bil står kvar
orörd


Nya bromsar
Ericsson vågar
trampa på gasen

 




Bunden vers (Haiku) av Anna H
Läst 301 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-10-15 13:08



Bookmark and Share


  Deva
trean och fyran tilltalar mig..för övrigt ger du en kort sportreferat i en form som reportrar sällan använder;-)
2014-10-18

  petter rost
Nu blir jag tjatig ang. mitt främlingsskap inför Formel 1 och racervärlden. Men din haiku är mycket större än dessa och det visar sej givetvis när du går in i denna för mej främmande värld och förmår skapa ögonblick och bilder därifrån som talar också till mej. Här tycks som om jag bör öronmärka några av dem, då blir det (6) och (7) - kanske p g a min "haikukonservatism". Att haikun är ett redskap för dej, förnekar du aldrig.
2014-10-17

    ej medlem längre
Av någon anledning fäster jag mig lite extra vid den om bilen som står kvar i garaget.
2014-10-15

  Gunwale VIP
Risken är ju att en sån här svit bara blir lite som ett rubrik- och löpsedelbetonat reportage. Ett par av treradingarna är ju mer av transportsträcka (förlåt uttrycket!) än haiku: t ex tvåan och sexan. Jag menar inte att det är fel egentligen, det är väl nödvändigt... i alla fall i den här sortens text är som ett mellanting mellan haiku och haibun - en haibun utan prosa... (inget konstigt med det, kanske).
Man blir i a f glad när de fina bilderna glimtar till, som t ex vattenstänket och bilarna som liknar havet! Du har skapat en väldigt levande F1-scen!
2014-10-15

    Bo Malte
fint. nya kurvor är alltid en utmaning...
2014-10-15
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H