Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den gamle dansken

Under hundraåriga bjälkar
i den stenbyggda kvarnen
med utsikt över annekterade vatten

båten med den blå flaggan
med silverlejonet

trots dina drömmar
är det inte danmark

det är inte heller Sverige
trots ockupationsmaktens
fanor och språk

Det är halland
och jag har jävligt lätt
att förstå palestinier

Jag tar ner den gammle dansken
och dricker hans skål
för folket runt kusterna
och de som befar haven.
och de som befar öknarna
på öknens skepp
för dem som sett natthimmel
utan gatljus.

tb




Fri vers av tom boreland
Läst 644 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-04-03 23:52

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    KalleLager
klockrent.
2006-04-04
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland