Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland förväntar man sig mer och ser det man vill se för att slippa se verkligheten för vad den är ...


Sånt är livet


Sånt är livet
han tar för givet
att verkligheten
kanske, kanske ändå
motsvarar det som är skrivet

Sånt är livet
han tänker eftergivet
inför det han ser
men vare sig vill
se, inse eller förstå

Sånt är livet
han suckar tyst undergivet
torkar munnen med finservetten
och känner sig tacksam när hon går

Sånt är livet
han stillsamt besviket
konstaterar övergivet
känner att det borde
stannat vid pratstunden på fiket

Sånt är livet
ingenting kan tas för givet
Verkligheten motsvarar
sällan det som är föregivet

han sorgset begrundar
i stilla undran
över vad som
egentligen stod skrivet

Allt som finns kvar
är en ödslig känsla
av tomhet inombords
blandad med insikten
om att den omslutande
känslan av ensamhet

är det som får honom
att med öppna ögon
mot sin intuition
låta sig inledas
i situation efter situation
i en och samma relation

som om han måste nöja sig
med vad han får
när allt han önskar är
att vara någon annans
när hon går

därför att han vet
i djupet av sin själ och sitt hjärta
att allt hon kan ge honom
är en känsla av övergiven vilsenhet

utöver denna outgrundliga smärta ...

 

©Peter Stjerngrim




Fri vers av Peter Stjerngrim VIP
Läst 654 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-04-04 01:13



Bookmark and Share


    Idun 1
Du skriver med en känsla i din text som väcker många tankar. Poesi är bra när den når läsaren medvetande. Du framtonar även olika bilder med orden.
2006-04-13

  Spirit
Fint du skriver somliga rader känns så nära.Det kan vara svårt att vakna till från ett tidigare förhållande...en tanke, är det hon som får dig att känna dig ensam? Eller är det inte du som väljer att känna dig ensam?
2006-04-10

  Ms Lovecraft
Den här gillar jag riktigt mycket! Nu har jag varit inne och läst den flera gånger. Det funkar bra med repetitionerna och rimflätan. Möjligtvis är den för lång men du vet ju med mig och långtexter...
Den funkar. Skön vemodig känsla, enkelt och vackert skrivet.
2006-04-06

    fina
det gäller att ta bort dom där rosaglimrande glassögonen...
en vacker text...kram
2006-04-04
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP