Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grenslad sol

 

 

Gryning genom dungen
solen just förlöst i
trädets grenar ännu bara tidig morgon där jag en kväll från ett fönster ur ett annat väderstreck såg kvällssolen fastna på vägen ner i just
det trädets grenar

 

 

 

 

 

 




Fri vers av petter rost
Läst 354 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-10-17 23:23



Bookmark and Share


  Wilma.S
Himla bra detdär Petter!

Jag älskar ordet "dungen", för mig är det så tjockt och frodande, hela första stycket andas liv och gryning, doft av gräs. Sedan, andra stycket börjar det ändras, det blir kväll, vi byter håll med väderstrecken, det är trögt

Sedan...

Är det nedåt i trädets grenar, avslappnat och sömnigt säger dikten adjöken

Litet och fint. Som en sockerbit typ
2015-03-10

  Blomma-Stjärna VIP
härligt - men jag blir yr i huvudet -
måste i tanken in i ett annat - en annans? hus - för att se solen gå upp och ned i samma träd!

2015-03-09

  walborg
Skönt med naturens lagbundenhet som andas trygghet här
2014-10-20

  Lollitta VIP
+++++
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2014-10-19

  Deva
Underskön iakttagelse!
2014-10-18

  Annie b'larsson VIP
Vad vackert! Trädet och Solen är ett kärlekspar, kanske? Underbar dikt.
2014-10-18

    Melona
Fantastiskt! Fast jag vill brotta bort lite...
2014-10-17
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost