Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lejonet och fågeln


Personlighet vecklas nogsamt ihop
Väljer silkespapper
Vackert snöre
Böjer och paketerar

Lejonet närmar sig
Doftar, lyssnar
Cirklar kring paketet
Sätter så klorna i silket

Fågeln reser sig
Vecklar ut vingar
Och klor
Förundras aggressivt

Värmen stiger snabbt
Silket brinner upp
Fläckar lejon
Och flaxande fågel

Näbben i man och hals
Fågeln hackar
Lejonet ligger flämtande
Chanslöst

Fågelns fjädrar svalnar
Stiger upp
Vingarna faller sakta
Läggs prydligt åt sidan

Betraktar tyst
Och
Går därifrån utan en darrning
på klacken

Kadavret sluter ögonen
Vilar tungt
Bland rester
Av snöre och silke.




Fri vers (Fri form) av Glitr
Läst 376 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-10-19 22:13



Bookmark and Share


  stig wikman
Fantastiskt bra .

KRAM Å APPLÅD.
2015-03-09

  Minkki VIP
något att bita i - bra!
2014-10-22

  i af apa
starka bilder i färg...!
2014-10-21

    ej medlem längre
Ett text att tycka mycket om. Det gör jag.
2014-10-21

  Lars Hedlin
Like it a lot ;)
2014-10-20

    ej medlem längre
Oh i like it!
2014-10-20

    Sefarge VIP
Bildrik symbolik
Att fundera under
Magisk kanondikt.
Bravo!
2014-10-19

  axveronika
Wow vilken actionrulle! Och överraskande.. Och så ser jag framför mig ett litet barn som håller på med papper o snöre och hur detta drama utspelar sig i dess händer...
2014-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Glitr
Glitr