Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rovdjuret

Designad med olika vapen för att snabbt kunna döda
Äta eller ätas
Djungelns lag
Alla behöver de inta ganska så mycket föda
för att själva kunna överleva
Existera
Finnas till
Det som de flesta varelser vill
Även vi människor
Så när vi är mätta är vi hur snälla som helst
Men om våra magar står tomma och vi är hungriga
kan vi lätt börja köra en sådan där dålig stil
då nöden inte har någon lag
Börja stjäla eller råna
För att vara utan mat allt för länge gör ju inte
det endaste rovdjur glad då den
blir allt för svag
Kanske allt för svag för att sen kunna döda då man
själv dör och åter blir till en gröda...

Rovdjuret!

Ken Cassel
20/10-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 141 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-10-20 16:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel