Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bidrag #poesimotrasism


Röd vind


Ingen kunde väl ana
att på en oansenlig ort
där två kroppar av vatten blir ett
följde fint slipade glaskorn
en främmande kvinna
som färdats hit på Sahariska vindar
vars själ kunde förflytta berg
i kärlekens namn

I hennes skugga följde fälten
där det en gång vuxit grödor
som blivit täckjord åt en slumrande död
hennes börd är sanfolkets viskningar
i tyget som broderar livsöden

Nej ingen kunde väl veta
att ättlingen till stjärnfolket
skulle beträda tröskeln
till hällristningarna vid Lökeberg




Fri vers (Fri form) av J. Herward
Läst 696 gånger och applåderad av 44 personer
Publicerad 2014-10-20 22:48



Bookmark and Share


  limerick
Så vackert!
2017-03-28

  cilax VIP
en styrka i det lågmälda
2015-09-05

    ej medlem längre
Men träder som läsare fram i denna dikt över ord efter ord lika förtjust som hade tiden upphört.
2015-03-26

    MichaellQ
Gillar!
2015-03-23

  blekhet VIP
briljant!
2014-12-21

  Havsbris
wow...

suverän!
2014-11-27

  Katinka VIP
Stark och vackert skildrad berättelse. Du har så fint språk.
2014-10-25

    ej medlem längre
Som ett stycke historia med vinden, fint.
2014-10-24

  Eponine
Vackert! Tycker särskilt mycket om raden " i tyget som broderar livsöden"
2014-10-24

  genni VIP
Vackert!
2014-10-23

  Lars Hedlin
Gillar denna :)
2014-10-21

    nånja
en dras med i det nomadiska :)
2014-10-20
  > Nästa text
< Föregående

J. Herward