Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

snubblar, snear å korsar fel väg


snubblar snear korsar fel väg
när jag söker efter vad du var
då vi
var nu
men som vi sedan suddat ut

svärtan av vår dåtid som en fläck när
vi
letar efter markören på vår nutidskarta
som ritats av högermän som aldrig känt
vår närvaro

han rör vid dig och hans tankegångar
skar ut det sista av vad du var
i mitt bleka ensamma minne
av vår lekande närvaro

håller min käft bara
för dig som väntar på svaret
jag aldrig tänker viska
högre än mina frånvarande
tankars basgångar

för då verkligheten blir besynerlig
blir det overkliga det enda verkliga
utanför våra tavelramar

tänder en cigarett och vänder mig om å
skär med blicken genom skyskraps-
siluetter
klick klick gasen tog slut och likt
andra av mina beslut kastar jag
det överblivna ned på asfalten

skrapar med skon på min nyfunna ensamhet
och döljer resterna för omvärldens
utskrattande strålkastare

för jag snubblar
snear
korsar fel väg





Fri vers av Sockerkaninen
Läst 246 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-11-22 19:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sockerkaninen
Sockerkaninen