Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Vägen hem till Dig

Det doftar terpentin och olja

Min nymålade tavla visar
min vandring hem till Dig

Genom berg och dal går
jag stadigt framåt.

Ryggsäcken jag bär är tung

Vandringen kräver kraftiga skor
för vägen är stenig och bitvis
svår genomtränglig

Tröttheten och tyngden på
min börda gör att jag ofta får
sätta mig ner och vila

Skavsåren smärtar,
tårarna rinner

Än en gång måste jag passera
ett vattendrag utan bro

Det iskalla vattnet får mig att
vakna till sans...

Jag orkar inte mer....

men

Ljusbilden av Dig i mitt hjärta
driver mig framåt...

Varför kommer Du mig
inte till mötes tänker jag
i min ensamhet

Det jag bär i min ryggsäck
är saker som tillhör Dig..

Natten tvingar mig till vila
mörkret omfamnar mig

Imorgon fortsätter mina steg

genom skogar berg och dalar

Jag ser upp mot den mörka
natthimlen....

Det vi lovade varandra står
skrivet i stjärnorna

Känner doften av den ny
målade tavlan, innan tröttheten
tar över och jag somnar
i min säng














Fri vers av WyS VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-11-01 00:02



Bookmark and Share


  Lehva VIP
Vilken fantastisk text om livet. Hur kärleken håller oss på benen...trots den ibland helt omöjliga vandringen.
2014-11-01

  ResenärGenomLivet VIP
Målade minnen...mycket fint...
2014-11-01

  i af apa


som livet sig
självt
en vandring...

i text & bild
så bra...!
2014-11-01

  Lars Hedlin
Underbart i både känsla och ord....
2014-11-01

  Ronny Berk
så väl berättat om mödans vandring; så måleriskt om vägens överståndna hinder ...
2014-11-01

    ej medlem längre
En fantastisk tavla om jag får bestämma. Skulle hellre ha den på väggen än vilken Carl Larsson som helst. (Om vi glömmer prisbilden)Dessutom med en varm kärleksfull text. Stor applådis.
2014-11-01
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP