Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag försöker minnas min far som gick bort ifrån mig och min mor för länge länge sedan


De båda är nog änglar

Snart ett halvt sekel har gått
många fina minnen jag fått
under tiden har mycket hänt
hade önskat att tiden vänt
att jag fått uppleva och känt
min far igen som var så snäll
som sjöng för mig varenda kväll

Han lärde mig så mycket
han gav mig bästa stycket
han lagade den svåra maten
och lade upp på gamla faten
som köptes då de gifte sig
och nu de hamnat här hos mig

och jag får känna nostalgin

Tänker på dem båda två
mor var med och kunde rå
då far var borta och jag behövde någon
så fanns mor här i trygga samvaron
Min mor och jag blev bästa vänner
det vet alla som oss känner

idag jag lever ensam med mina minnen

Nu är även mor i graven
de seglar säkert på världshaven
gör det de aldrig hann med att göra
som att fina bilar framföra
semester i all evighet
den tid är slut då de båda slet

Far min sitter nog och spelar
på dragspel gitarr eller munspel
han med min mor musiken delar
Jag blir så glad när jag tänker på dem
då jag sitter här i mitt trygga hem
som en gång var min mors fina boning


De båda är nog änglar nu






Bunden vers (Rim) av Anita Brännström VIP
Läst 205 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-11-01 18:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anita Brännström
Anita Brännström VIP