Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Novembertumör


november

fuktig bris längs huden
smeker sig vidare
oinbjuden gäst

belägrar
hjärtats förmak
för hösten är slutet
och slutet är nära

sjukhusets korridor är lång och leder till kyrkogården
natten vill aldrig ta slut
och på kyrkogården brinner ljus
som minns själarna

jag vet innan jag vet
hur det växer
och slås sönder

och när jag väntar på att veta
är sanningen den enda befrielsen

naket november
mot naken hud på naken brits
längtar till vår




Fri vers av Veven
Läst 415 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2014-11-03 09:04



Bookmark and Share


  Johan-70
Texten kan jag läsa om och om igen, tack
2014-12-15

  aol
Sorgligt väver skalden men så gripande vackert borrar sej orden mot hjärtat,
Kan inte annat än bokmärka,
2014-12-15

  Respons VIP
Sorglig och uttrycksfull
2014-11-22

    ej medlem längre

Har läst denna text fler gånger nu
griper och väcker ... varje gång ...
2014-11-07

  Marita Ohlquist VIP
Text som sjunker in och ligger kvar en stund!
2014-11-05

    ej medlem längre
Vackert att kärleken till naturen vinner.
2014-11-04

  Anya VIP
Alhelgona...kyrkogårdsgångar och sjukhuskorridorer...
Vackert och starkt bildspråk.
2014-11-03

  Stefan Albrektsson
Du gör fina överglidningar mellan höstigt november och sjukdom - och ännu en gång så väver du skickligt samman två bilder till en.
2014-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven