Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Åtta fyrtiotvå



hur mycket väger himlen frågar du
på perrongen klockan 8:42
jag har en nyckel i fickan,
en snäcka och fyra gråa hår

sen rusar tåget
mot nästa station

plåstrar jag såren
åtta fyrtiotre
en evighet
och vinden mojnar




Fri vers av Veven
Läst 498 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-08-10 10:12



Bookmark and Share


  Respons VIP
Härligt mystisk och med stark närvarokänsla.
2015-08-10

  Lars Hedlin
Gillar denna :)
2015-08-10

  Anya VIP
Mycket bra i sin sparsmakenhet. Undra om diktarduet fick svar???
2015-08-10

    ej medlem längre
En fin dikt och med tid och rörelse. En kombination av den exakta, gemensamma tiden och den psykologiska som värderar efter innehållet och berättar om tiden i subjektiv mening. Fint är också att du flikat in den fysikaliska tiden med vinden som mojnar..Topp, gillar mycket
2015-08-10

    ej medlem längre
Härlig 1:a-mening som ligger som en ... ja, himmel över hela dikten.
2015-08-10

  Nanna X
En tankfull liten text. Att meditera över.
2015-08-10

  Marita Ohlquist VIP
Väcker tankar och känslor!
Bra skrivet.
2015-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven