Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

extra allt


skriver jag på gula post-it
för att inte glömma
mellanmjölk, disktrasa,
tuggummi med mint,
ekologiska ägg
och livet

och sen i kön
går jag vilse
irrar bland
kvällstidningarnas dödsskjutningar
nötter, glass, tamponger
och snåriga tatueringar

tusen simtag därifrån
i biografens mörker
flyttar du närmare
farligt nära
som om ingenting var farligt
och jag stannar
som var jag en främling

och just då
lossnar en melodi från klippan
större än universum,
är vi en mindre del
av allt det andra
pulserande och levande
faller
som den scharlakansröda skymningen

du ber mig sitta stilla
lyssna lugn och sommarbris
och vi försöker inte längre lyckas
för nu vet vi bättre
hemma är inte rummens tystnad, vita knutar
och nyskurat golv
utan en känsla, doft, en trygghet

och vi kommer aldrig fram
men strävan är större
och när luften svalnar
är vi bara
två människor
det är allt




Fri vers av Veven
Läst 392 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2016-07-22 13:42



Bookmark and Share


  Zandor
fint! melodiöst....
2016-09-15

  Vilsen Annette-hittar vägen
Härlig att läsa!
2016-07-23

  i af apa
extra allt
är två människor!

fint flyt!
gillar att strävan är större
än att komma fram...
2016-07-23

  Respons VIP
Bra pendlingar mellan konkreta detaljer och drömska övergångar!
2016-07-22

    Anaisa
Fin.
2016-07-22

  Silverstripe
bra, ärligt skrivet och texten bromsar upp ibland. Fokuserar. Där det är viktigt.
2016-07-22
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven