Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lysrör, 80 Watt

vassa strålar skär igenom
lager av årstider, döda celler,
ytspänning
på stora scenen applåderas
en dammkornsbalett
bländande strålkastarljus
smutsiga tårar mot en otvättad ruta
tar hon av sig
ansiktet
sprättar upp
broderade leenden, intorkat smink,
storstadsplagiat
oförbrukade minuter
skrapas mot marken




Fri vers av Veven
Läst 399 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2015-04-08 00:10



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ser sjukhus. Strålning. Mångtydig text som kanske avslöjar läsaren mer än poeten.
2015-04-09

  Lars Hedlin
Wow jätte bra! :)
2015-04-09

    ej medlem längre
Å så bra! Bländande! Gillar särskilt
dammkornsbaletten.
2015-04-08

  Marita Ohlquist VIP
Plötsligt står man i ljuset och ser.
Bra skrivet.
2015-04-08

  Nanna X
våren avslöjar allt...
tydligt utmejslade bilder
2015-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven