Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilse i evigheten


hur ska jag veta vägen
när månen smälter
karamell av mint
mellan himlens valv och havets tunga

hur ska jag hitta rätt
när svanen ljuger
och magkänslan flyr
en liten rädd kanin i rymden

hundratals hål i min trädgård
en trasig spade
och händer svarta av jord
men ingenting är överallt. och över allt oändlighet.




Fri vers av Veven
Läst 486 gånger och applåderad av 23 personer
Utvald text
Publicerad 2015-05-17 10:27



Bookmark and Share


  barfotafantomen
Say what så jävla bra. från början till slut. De små bokstäverna. månen som smälter mellan himlens valv och havets tunga. magkänslan som flyr och händerna svarta av jord. WOW
2015-07-20

  Sommarina VIP
Gillar! Så sant och bra skrivet
2015-07-20

  Marita Ohlquist VIP
Ba text att ta till sig och begrunda!
2015-05-17

    isap
ingenting är överallt och överallt oändlighet. mycket vackert något att fundera över
2015-05-17

  Silverstripe
En härlig dikt! Som ett fyrverkeri med rötterna förankrade i jorden.
2015-05-17

  Lars Hedlin
Starka känslor som känns igen
2015-05-17

  Nanna X
hög igenkänning - jag gräver också i trädgården och smälter mintkarameller, anar ibland ett stänk av evighet mellan skurarna. vacker dikt!
2015-05-17
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven