Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till John för allt det som är vackert.


Sånna enkla saker

Som när psykologen säger
vi ses om en vecka
Men egentligen frågar
om jag fortfarande lever då

Sånna enkla saker

Som spenat och parmesan
som svitens preludium
Sånna enkla saker
Gropen mellan diafragma och tarmar

Som att sammanfoga ord med läten
sånna enkla saker
Som press play
Kurvan mellan korsben och atlaskota
tystnaden i väntrum
Sånna enkla saker
Som snöblask

inflammerad hårsäck
Leverfläck




Fri vers (Fri form) av Maja Wijk
Läst 383 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-11-04 00:54



Bookmark and Share


  Rochester
De anatomiska parallellerna till det känslomässiga är briljanta! Gör smärtan fysisk. Är det en av Bachs franska sviter för piano? Tycker mig höra det.
2014-11-06
  > Nästa text
< Föregående

Maja Wijk
Maja Wijk