Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du är fulast


När de satt bakom skolan sa de det. Redan första veckan.
Hon väntade på något mer, något som kunde ta udden av orden. Men oemotsagda förblev de medan tjejerna tittade nyfiket efter en reaktion. Till slut reste hon sig och gick. Som hon skulle göra varje dag.
Några killar skrattade " kolla vad bråttom hon har!" Nästan varje gång de såg henne skrattade de.

Mamma sa "så menade de nog inte" medan hon irrade med blicken och gav henne varm choklad. Hon svalde och svalde. Skammen rann inte undan.
Mamma skulle aldrig komma att se. Hon hade nog med sitt.

På lektionerna var det iallafall lugnt.
Magister Grålle brukade slå så stolarna välte men hon fick aldrig någon örfil.
Han till och med bjöd henne på halstabletter en gång.





Fri vers av bittemi VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-11-11 09:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt bra med scenen med mamman också. Ger djup, dimensioner.
2014-11-14

  Anya VIP
Tycker särskilt om gestaltningen:
Mamma sa "så menade de nog inte" medan hon irrade med blicken och gav henne varm choklad.

Talande om en mammas oförstående eller ovilja att reda ut...kanske pga bristande förmåga.
2014-11-14

  Per Agrino
Så igenkännande det blev. Återkallade min egen skoltid, barnens grymma värld! Ett tidsdokument men ändå allmängiltigt.
2014-11-12

  ResenärGenomLivet VIP
Ord kan göra så ont...oförstående också...berörande text...
2014-11-11

  Änglaögon
berör på djupet...
2014-11-11

  Angela Bohlin VIP
Berör
2014-11-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Man kan riktigt ta på flickans utanförskap och ångest!
2014-11-11

  Ronny Berk
rubriken väl uppföljd genom den texten; den känslan väl förmedlad ...
2014-11-11

  Marita Ohlquist VIP
Texten förmedlar sorg, men även en gnutta glädje.
2014-11-11

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2014-11-11

    ej medlem längre
berörande rader
verkligen ...
2014-11-11

  Respons VIP
Stark text som berör mig mycket!
2014-11-11
  > Nästa text
< Föregående

bittemi
bittemi VIP