Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Irrbloss för Idah


Dina ljusa blå
har fått en skuggans hinna
där de blickar ut över
den värld du ser

Jag kliver in i dina rum och ser mig omkring i mörkret

- Så farligt var det kanske inte, tänker jag

Bara för att i nästa stund se dig gå mörkare ner

Långt ner i djupet vänder du dig om och ser på mig

- Så här är det, säger du, det här är sanningen.

Här står vi i skymningslandet, det som inte riktigt är, och jag känner gråten bakom mina gråblå. Du som är så ung borde höra ljuset till.

Du fortsätter ännu längre ner fastän jag ropar, tänder irrbloss och visar dig vägen upp

- Idah, tänk igen, tänk fritt och ljust, ber jag dig

Men du bara fortsätter utan att lyssna.

En dag kanske du vaknar och dina blå får ett skimmer av hopp igen

Men inte idag, inte idag




Fri vers (Prosapoesi) av Lena Krantz VIP
Läst 518 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-11-08 19:41



Bookmark and Share


  Lena Renman
Du beskriver det svåra i att se och inte kunna påverka. Det inre mörkret är tungt
2015-01-05

  axveronika
stark känsla. vanmakt.
2014-11-15

  Lars Hedlin
Bra i känsla och utförande berör!
2014-11-09

  ing
jag blir väldigt berörd av din text.
du beskriver så träffande känslan av vanmakt och sorg, när någon med hela livet framför sig vänder in mot mörker. man hoppas på en ljusning, ett irrbloss att leda väg..
2014-11-08
  > Nästa text
< Föregående

Lena Krantz
Lena Krantz VIP