Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En andra chans



Faller
i rymden
och föds

(igen)

ur trollkarlens hatt

och det är smärtsamt att födas
för det är smärtsamt att leva
för att livet går över

vackra liv

och tiden läker såren
men ärren är långsinta

vackra ärr

glänser
som medaljer
pokaler
simborgarmärken

livets märken

skavsår
trycksår
magsår

år

präntas på karbonpapper
för kommande generation

och vi

välter berg
ritar om kartan
skriver om
skriver nytt

rufsar om hustaken
strör nya stjärnor i nya sår
och räknar fräknarna

407

intakt

och jag kan inte gå vidare
utan
en endaste en.




Fri vers av Veven
Läst 443 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2014-11-10 00:12



Bookmark and Share


  Silverstripe
Underbart lekfulltsallvarlig!
2014-12-22

  aol
Gillar detaljerna som i drömmarens själ formar ljust livsanden
2014-12-15

  Ingrid Trolle
Långsinta ärr är svåra
att bli av med. Mycket
bra text.
2014-11-11

  i af apa
riktigt magiskt...!
2014-11-10

    vivans
Oh så vackert, vilken poesi.
2014-11-10

  Anya VIP
Vilken innehållsrik text. Tycker om trollkarlens hatt, karbonpappret och de 407 fräknarna....tycker om detaljerna som tillsammans skapar en livsnerv så att diktarjaget kan gå vidare.
2014-11-10

  Marita Ohlquist VIP

Bra text om livet!
2014-11-10

  Nanna X
så sant, födelse-märken av olika slag ska man vara stolt över. och att födas ur Trollkarlens hatt är inte det sämsta!
2014-11-10

    ej medlem längre
Levande om livet. Gillar också frasen: "men ärren är långsinta"

2014-11-10

  Stefan Albrektsson
Mycket fint flyt i denna! Flera fyndigheter som tex de långsinta ärren. Jag gillar v'andet i "och vi // välter berg / ritar om kartan /skriver om / skriver nytt". Snyggt!
2014-11-10

    Issand. VIP
den här var fin.. tycker verkligen om den.
2014-11-10

  surface to air
Åh vilken underbar text!
2014-11-10

  Johan-70
Fint du skriver.
2014-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven