Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att skiljas åt

Så många känslor som står och väntar på en vid tröskeln. Känslan av misslyckande, kräkningen som sover däri. Svekkänslor, som skär inom en som sönderslagna glasskärvor. Sorgen, över att ett kapitel i ens liv tar slut. Bitterheten, skammen över den. Har man småbarn så hugger skuldkänslan till. Ibland underblåser andra dessa känslor, dessutom.

Och en person i kris kan inte reda ut vad som är vad. Många av oss övertalar sig därför felaktigt om att det måste handla om äkta kärlek. Det är en så stark känslostorm, man rycks upp från jorden och tumlar runt i ett mörker. Och när virvlar runt därupp, när man mår illa och ska spy och skakar tänder, så slås man av den sjuka tanken. Jag känner så starkt, ergo älskar jag.

Men svek, sorg, bitterhet, skam, skuld och andra känslor handlar inte om kärlek. De är helt andra, väsensskilda känslor, med egna namn. Ändå blandar vi ihop dem. Ändå går vi tillbaka till fel person, om och om igen, därför att vi växlar ihop separationens smärtor med kärlek.




Fri vers (Prosapoesi) av Shqiptar
Läst 262 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-10 13:01



Bookmark and Share


  Mirreh VIP
Trots sorgen kan den läsas med en bedårande melodi bakom känslorna du visar i olika nyanser.
"De är helt andra, väsensskilda känslor, med egna namn." LOVE IT!

Fasiken, Shqiptar! Du har nog svart bälte på att gräva in i själen. Men du gör det bra. :)
2014-11-14

  Kajsa Karin VIP
Bra skrivit! Och tyvärr är din slutsats allt för sann......
2014-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Shqiptar
Shqiptar