Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ugglans natt

I
Det bor en uggla
i skåpets skog
av linne

det lever en sjö
i byråns inre mörker

när månen går
uppför trappan

fram till bädden
där mössen vilar

in genom nyckelns hål
till de gömda sagornas
skrin


och du sjunger därute

och du dansar
med trädet i famnen

och du är

när natten kommer


II
Någon räknar dagarna
för att andra sagt så

andra håller ögonen
på skuggorna och molnen

för att se
när fåglarna kommer
med gryningen

och du därute
ropar efter ugglan

och säger till månen
att komma tillbaka

när stunden kommer
och asken skall öppnas
och slutas på nytt


III
Världen är en ballerina
på en lina av ljus

men vi ser varandra först
när skuggorna tätnar




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-11-11 09:52



Bookmark and Share


  Connie
Mycket tilltalande!
2014-11-12

    ej medlem längre
mmmm...en text att tycka om...jag gör mig bäst i dunkel
2014-11-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart vacker naturlyrik med många bottnar!
2014-11-11

  Veven
Otroligt vackert. III är magisk.
2014-11-11

  Måna N. Berger
Vacker, drömskt på en botten av vemod. Du är en favoritpoet!
2014-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP