Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har nu i flera dagar läst, läst och läst Dan Andersson, både dikter och noveller kanske har han smittat mig med sitt svårmod, kanske...


De vågor som sparats

Längs stränder där himmel når hav och solen
sjunker så sakta i vågor som sparats i hjärtat

Där finns det en plats där ingen kan se mig
Där ingen hör mina sångers brustna klang

Strimmor av mjukt rött ljus söker sig
över mitt ansikte, ännu ej smekt av natten

Nötta av strängar leker mina trasiga
fingrar ljud i moll och dur och föder harmoni

Återger mina drömmars sökande längtan
Till den sista skälvande tonens utdragna död

Låt mig stanna där vid norruddens klippor
På den plats där saknaden segrat





Fri vers av Roger VIP
Läst 339 gånger
Publicerad 2004-09-01 23:36



Bookmark and Share


  Anna H
Jag älskar verkligen Dan Andersson och den här dikten ger liknande känslor som hans dikter. Bra tycker jag!
2004-09-03

  reback
...bäst man kan skriva. Passade som handen i handsken just nu och jag njuter om och om igen av dina ord. TACK för den o fortsätt inspirera dig av andra.
2004-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Roger
Roger VIP