Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stridsbön

 

 

det omöjligas förföriska leende

de uppfordrande blickarna

från allt det härs

 

glimmande antiteser   lockande

manande som om om

kunde vara det

som är

 

att hellre dö i strid än vila i frid

för den dag som inte är

som i dag lär

 




Fri vers av petter rost
Läst 378 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-11-18 12:14



Bookmark and Share


  :n2o:
Det omöjligas förföriska leende lockar mig och de glimmande antiteserna pockar på mina tankar, manar till eftertanke - och jag är redan förlorad.
2015-03-12

  Blomma-Stjärna VIP
dikt som skapar känslor-tankar
- om man nu mot förmodan kan få välja - väljer jag vila i frid
i den dag som inte är
som idag lär !!!! ----- Men plötsligt känner jag nej, men så kan man ju inte göra - kan man väl
inte

2015-03-09

  Magica VIP
"att hellre dö i strid än vila i frid"
Bra skrivet, man måste våga, när andra är fega.


2014-11-27

  Lollitta VIP
glimmande antiteser lockande



___________+++++!!!!!!!!!!!!!!!!
2014-11-19

  walborg
Språkligt spännande - även grafiskt - ger ytterligare tolkningsmöjligheter åt texten
2014-11-18

    ej medlem längre
En text med kraft och stor känsla. Gillas. Mycket.
2014-11-18
  > Nästa text
< Föregående

petter rost
petter rost