Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Så nära himlen man kan komma

Högre, högre, putta hårdare.
Jag är fem år och oövervinnerlig.
Lockad av molnens sötma
och stjärnornas glans.
Jag är en ängel av stål,
en astronaut i fjäderskrud.

Marken under,
så långt under.
Himlen så obeskrivligt nära.

Högre, högre, putta hårdare.
Jag är nitton år med ljusnande framtid.
Frestad av världens mysterium
och havets färg.
Jag är en vagabond med trollspö,
en världsomseglare under ytan.

Högre, högre, putta hårdare.
Jag är trettiotvå år i maktens korridor.
Hungrig på bekräftande lovord,
törstig på pengars glans.
Jag är en streber med guldskor,
en broiler i pansardräkt.

Högre, högre, putta hårdare.
Jag är fyrtio år

och

tappar

plötsligt


taget.

Marken under
över.

Smärtan,
vägen tillbaka.


Högre, högre, putta hårdare.
Han är fem år och oövervinnerlig.
Lockad av solens strålar
och himmelens höjd.
Han är en prima ballerina,
en svärdslukare och clown.

Minns fallets smärta,
marken under
över.
Tvekar en sekund.

Och puttar sedan
det hårdaste
jag kan.




Fri vers av Veven
Läst 409 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2014-11-19 08:35



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Så verklighetsnära men inte desto mindre spännande - hur du även textmässigt drar ut på processen... före fallet kommer, när man nästan hunnit glömma hur högt gungan befann sig... Och likafullt går det runt, upp igen, på alla plan!
2014-12-03

    ej medlem längre
Känner precis som Anya här; och även jag vill lära ut att gunga Lagom.
Men kanske vi ändå behöver dessa uppgång o
fall...
otroligt bra text. Mycket mod o styrka.
2014-11-20

  Anya VIP
Mycket, mycket bra! Läser med stor igenkänning om diktarjaget som vill gunga högre och högre och plötsligt tappar taget. Du berättar min historia... och jag står också och puttar barnet idag...men vill så gärna lära honom att gunga lagom så han inte ramlar.
2014-11-19

  Stefan Albrektsson
What goes around comes around. Riktigt snygg repetition, variationer och cirkulering. Yes!!
2014-11-19

  Marita Ohlquist VIP
Att resa sig igen och våga putta på!
2014-11-19

  Nanna X
vilket fint sätt att berätta om uppgång, fall, reproduktion av mönster och ändå lämna tolkningen åt läsaren. gillar starkt!
2014-11-19

    ej medlem längre
Känns igen..

"Himlen så obeskrivligt nära." ...men ändå så långt borta.

(Det är för j*ligt att den flyttar sig varje gång och hela tiden)

2014-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven