Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

från och med idag minns jag inte ens ditt namn

det är förmiddag när en jacka faller ner från sin krok i mitt rum. där bakom. i en lila tygkasse från pocketshop hänger det sista som finns kvar av dig.
i lila tygkasse från pocketshop. ett seriealbum. i specialdesignad originalkartong som jag köpt till dig. fyra dagar innan du lämnade mig.
allt jag gjort för att glömma. delat dagarna i fyrkanter. vikt nätterna på mitten och försiktigt rivit mitt liv längs perforeringen.
det smakar salt och lavendelskum om man gråter i badkaret. ångar från kroppen. från lår och russinfingrar när jag reser mig. blöter ner parketten där jag går. fram till kroken. skyndar ner för trapporna. blöta tår mot sten.
naken med lila tygkasse från pocketshop hårt tryckt mot bröstet.
genom porten. över gården.
tofs i trassligt hår och blöta höstlöv nertrampade i asfalten. knottrig hud och bröstvårtor i den råa luften.
fram till soprummet. tömmer lila tygkasse från pocketshop mellan gröna tunnor.
öppnar specialdesignad originalkartong. slänger den i wellpapplådan. huttrar och river sida efter sida ur seriealbum. ur det sista som finns kvar av dig.
sida efter sida tills russinfingrar blöder. river. knycklar. kastar hundrafyrtiofyra sidor av det som finns kvar av dig i brännbart avfall. låter dig bli rök. grå över innergården. slänger sist lila tygkasse från pocketshop.
vänder soprummet och brustna drömmar ryggen. åker hiss med grannen. naken. rödsprängda ögon i hissens spegel.
i mitt rum. sjunker i badkarsdvala och suset i rören. blundar under lavendelskum. låter tårar fylla öronen. fäster blicken på en krok på min vägg.
det sista som finns kvar av dig.




Fri vers av tildam
Läst 305 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-11-20 14:32



Bookmark and Share


  petter rost
En ung sårig lust, att kastas mellan utlevelse och förnekelse, ge och ta, ge och förlora, sväva och kraschlanda, kanske men nej... de här orden gäller en hel rad av dina poem här – så j-a omedelbara, starka går rätt in som spjut av en verklighet du låter mej se men som jag själv i dag lever mest som grumliga minnesbilder, Jag ekar konsternerad: Oj vad bra!
2015-01-10

    ej medlem längre
delat dagarna i fyrkanter. vikt nätterna på mitten och försiktigt rivit mitt liv längs perforeringen.

Det där slutet känns. Väldigt bra.
2014-11-20

    ej medlem längre
Oj, vad bra!
2014-11-20

  OmE
Befriande hämningslöst.
Lätt överväldigande.
2014-11-20
  > Nästa text
< Föregående

tildam
tildam