Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stelnad


stelnade hålrum - kall hud, mot hud --------------
mot gapande tomrum - jag kan inte se dina ögon

utövar taxidermi
introkonverterar
vi
hopkrupna i himlen
vibrerar
med de insprängda dova pastellerna
ett färgat dunkel undangömt från omvärlden
andning inifrån lungor

varje ord en monter

och det är lätt att drunkna
- det är inte tyst.
så som vi föreställer oss det men stilla
stilla din hunger
ett hjärta är bara en muskel
och du är evig i mig
när vi drömmer i stämmor

- genom oändligheten
eller ovanpå
ljuder skottet från en hagelbössa

och mörkret stannar längre,
vill inte gå förbi
håller det varsamt i handen
men nätterna är kortare nu
när drömmar slits ur sömnen

när väv blir till trådar
och sömmen en perforering
som väntar att dras isär


kryper in
ut i språket
blir bläck och blyerts

lever i linjer
suddas ut i stammarna
som sakta sakta kröks under molnen

den del av min själ jag skulle dö för
om den levde

människa nog att bära, bli




Fri vers av småstensorkestern
Läst 371 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-11-20 22:01



Bookmark and Share


  Oskar Styrbjörn VIP
stark
rakt
vackert
I like
2017-06-19

  Popangelov VIP
Vacker poetisk text med mycket kraft. Bra!
2014-11-21

    Robin Renmark
Mycket bra skrivet!
2014-11-21
  > Nästa text
< Föregående

småstensorkestern
småstensorkestern