Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lilla muskel


Lilla hjärtat mitt

Lilla hjärtat mitt
så det trycker
så det brister
- allting blöder ur
små hål som blir större

Blöder bleka moln
Allt vi var
färdas långsamt bort
åt härifrån

Kvar blir bly
kroppar tyngre än deras innehåll
tomma ord som står skrivna
hur jag än försöker
lyfta bläcket från pappret

pulserar mitt lilla hjärta
på dina golv
i dina rum där ingenting får luft

Livet läker tydligen
alla sår
men det tär
och det tar längre än vad vi har
och vad vi får

En livslängd
är kortare
än alla drömmar jag drömt
för dig

Lilla hjärtat mitt
vill inte vakna ur
eller ifrån

Ett ögonblick, en sommar
ett år
känns som om imorgon var igår
när du somnat med huvudet mot min axel
är du bara fem år

och tiden står still
när den försvinner bortom horisonten
och en ny sol skär genom
din tunna hud

Öppnar nya sår som bara du förstår




Fri vers (Fri form) av småstensorkestern
Läst 435 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-05-22 20:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

småstensorkestern
småstensorkestern