Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En haibun är en prosatext varvad med haiku.


Stadshöst (haibun)

 

Mannen stannar för röd gubbe i korsningen Karlavägen Sturegatan.


Stadsbilar
ljuskäglorna kors och tvärs
i höstnatten


Han är på väg hem från konditori Sture tillsammans med sin hustru.


Mörka gator
bilarnas ljuskäglor
visar vägen


Vid busshållplatsen hittar han motivet för den senast inköpta analoga kameran.


Höstkväll
en upplyst kvinna
i busskuren


Så kliver de på bussen och försvinner i natten.




Bunden vers (Haiku) av Anna H
Läst 359 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-11-21 14:04



Bookmark and Share


  aberatio
Fint målat!
2014-12-03

  Respons VIP
Fascinerande form och innehåll.
2014-11-28

  petter rost
Svårt att inte låta uppmärksamheten fastna på de tre haikudikterna – men där blir den ju också mättad. Men efterhand tar den "bakomliggande" texten sin rättmätiga plats – en sen kväll alldeles nu.
2014-11-21

    Dan Myrbeck
Bra! Och ja har lärt mig något nytt:

haibun

2014-11-21

  Anna Maris
Fint, men jag skulle vilja ha mellanraderna, alltså prosatexten lite mer poetisk för att det ska funka för mig. Det blir nästan FÖR kort, om du förstår hur jag menar. Fina dikter :)
Stadsbilar får mig att fundera på skillnaden mellan dem och landsbygdsbilar...
/a
2014-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Anna H
Anna H