Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För att hitta ljuset måste man bli vän med mörkret


Bland tomtar och troll

"Bland tomtar och troll" läste jag som
barn.

Där bland tomtar , troll,
häxor,prinsar och prinsessor
njöt och förfasades jag av deras avund,
hat och begär men kärleken överlevde
alla fasor.

Där fanns alltid ett gott slut.
En inlåst prinsessa som i ensamhet
fick utstå en värld hon inte kunde
förlikas med men väntade tålmodigt och
lärde sig om styrka och uthållighet.

Prinsesskläderna
blev både smutsiga och trasiga men
hon förblev ren i själ och ande.
Hon kunde inte äta deras föda utan
fick prova sig fram av det som fanns
i naturen,

Hon förlikade sig med sitt öde och
fann en njutning i stillheten.
Tystnaden blev en vän och i hennes
egen värld var allt gott.

Sökandet efter henne upphörde aldrig
Kärleken kom som en virvelvind och
tog henne i sin famn. De förenades
i en evig kyss.

Hon tackade de elaka trollen som tvingat
henne att gå i säck och aska.
De hade lärt henne om livet och
hon var evigt tacksam..........










Fri vers av WyS VIP
Läst 318 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-11-22 07:32



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärd text...mycket bra...
2014-11-23

  Marita Ohlquist VIP
Text att fundera på!
Bra budskap!
2014-11-22

  M M Mannheim VIP
En härlig berättelse i diktform WyS !
2014-11-22
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP