Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett år idag. Tack livet, nu går vi vidare.


Varje kulle är ett berg

Jag lyssnade på doktorn,
men hörde inte vad hon sa.
En knöl i högra bröstet,
men jag som mår så bra.

Jag sa tack och hej
tog på mig jackan och gick ut.
Stod stilla en lång stund.
Nu blir ingenting mer som förut.

Konturerna blev skarpare.
Staden ändrade färg.
Solen lyste starkare.
Varje kulle blev ett berg.

Är det så här allt ska sluta?
Eller börjar livet idag?
Jag vill känna, älska och njuta.
Smaka på varje andetag.

Människorna där ute
låtsas som ingenting.
Långa kliv och jagad blick.
På väg någonstans till någonting.

Doften av rädsla och sjukhus.
Ljudet av dropp och skalpell.
Smaken av stål och november.
Aldrig ljus, alltid kväll.

Håret som faller till marken,
som trädens löv varje höst
Narkosen som söver och dämpar.
Sorgen att mista ett bröst.

Hundra sjalar, men ingen som passar.
Barn som vill leka när mamma är trött.
Hud som kliar, ögon som rinner.
Svett och ångest gör lakanet blött.

Vänner som ringer.
Familj som är här.
Så mycket kärlek,
inga besvär.

Och mitt i allt det gråa,
en strimma av hopp.
En kärlek till livet,
kittlar min kropp.

Konturerna är skarpare.
Världen har ändrat färg.
Solen lyser starkare.
Varje kulle är ett berg.




Bunden vers (Rim) av Veven
Läst 303 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2014-11-25 08:39



Bookmark and Share


    Gratanja
Varm applåd till din fina text, från en som också varit där.
2014-12-04

    Bexiee
Så himla vacker text verkligen!
2014-12-04

    ej medlem längre
"Varje kulle är ett berg." Du hittar och använder denna fras alldelses utmärkt.

Hudnära skrivet. Tappert.

2014-11-27

  Lars Hedlin
Mycket starkt och mångsidigt!
2014-11-26

  Marita Ohlquist VIP
Bra förmedlat!
Från mörker till ljus.
2014-11-26

    ej medlem längre
Oj, så starkt. Riktigt vackert om något riktigt livsomvälvande o svårt.
2014-11-25

    vivans
Du skriver så vackert om svåra saker Tack
2014-11-25

  Nanna X
starkt och modigt.
2014-11-25

  Stefan Albrektsson
Så starkt och naket!! Du skriver det så rakt och självklart, mitt i mörkret stiger ljus upp, och livet (som funnits där hela tiden) blir synligt! Älskar användningen av det annars negativt laddade "Varje kulle är ett berg" - du gör det till ngt positivt: "Kolla, this is magic! Det är större än du tror!" Tack!!
2014-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven