Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samhällenas månghundraåriga rundgång

 

Folk tror de är så bra

men lyssnar inte bra

Dömer utan vetskap

vissa till utanförskap

 

Hör allt de vill höra

slår till utsatta dövörat

Blir mobbarnas tvillingar

som skrattande vettvillingar

 

De går vidare nöjda med sig själva

när de egentligen borde ha en smäll

Tror de sig i sin makt vara oslagbara

i brist på ett osynligt Robin Hood svar

 

De älskar sitt eget kurage

tror sig vara tuffa med sitt gage

Men ovetande tillverkar de bomber

tyfoner orkaner stormar tromber

 

Men en vacker dag kommer ett svar

skapad av de som ingenting har

Då blir deras dubbelmoral uppenbar

samhällspyramiden darrar

 

Då kommer bortförklaringarna

offren vänder sig i gravarna

Utan någonting att förlora

gör man aska av vår flora




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-11-27 23:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Människan är ofta en inbiten egoist sorgligt nog.
2014-11-28
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP