Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamhetens plats

Här i ensamhetens land
vill jag trycka någons hand
ligga tryggt på en strand
långt från horisontens rand

Här i ensamhetens lid
vill jag finna lugnets frid
stanna pendelurets tid
utan att mana till strid

Här där ensamheten gror
vill jag vara som en bror
lära ut allt det jag tror
för min kärlek den är stor

Här ur ensamhetens röst
vill jag finna andlig tröst
känna lugnet mot mitt bröst
och få släcka livets törst

Här i ensamhetens stad
vill jag skåda vackra blad
se dem blåsa bort på rad
kanske kan jag då bli glad

Här i de ensammas allé
kan de stora undren ske
till makterna vill jag be
så jag kärleken kan få se

Här på ensamhetens äng
vill jag finna vänners gäng
de i enslighetens terräng
ger mig lyckliga poäng

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 358 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-01-31 18:59



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
I min 'bok' är det förstås när en själv är ensam, det är i avsaknad av annan.
Medan det går att välja paddla sin kanot i högst eget sällskap.
2024-02-02

  Maria Sundelin VIP
Det är stor skillnad på ensamheter
2024-02-01

  Blomma-Stjärna VIP
så fint skriftat om
att våga vara en
hitta in till sig själv
och betrakta naturen med egna ögon
och därmed kunna vara samman
med andra
en-sam!
2024-02-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO