Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skinnet elementet och jag

Jag sitter mol ensam
Fötterna har jag på ett fårskinn
Ett trevligt skinn
Mjuk varm tyst
Nu för tiden är skinnet,
mjukt varmt tyst,
min bäste vän

Ett element är också här
Varmt hårt tyst
Jag rör det med mina tår
Hård varm tyst
Varmt vatten flyter i dina rör
Du borde inte kallas element
De borde kalla dej kamrat
Hård varm tyst
En dag står vattnet kallt och stilla,
hård kall tyst,
Min vänaste kamrat

Vänner, mina vänner
Skinnet och kamrat
Vi har det allt bra
Varmt och tyst
Där ute, vet ni, är-
träden alldeles kalla utan löv,
stenarna i muren kalla vassa
Himmel som en värdelös akvarell,
vit blå grå

Skinnet kamraten och jag
En riktig trio, en tyst trio
På ett skepp i rymden




Fri vers (Prosapoesi) av Amut
Läst 408 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-12-02 19:29



Bookmark and Share


    jordmatt
va fin
2014-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Amut
Amut