Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är det bara jag som känner kylan i mina fingrar?

 

 

Klockan slår mellan kardemumma och blåklädda herrar.

Hetsätande tonåringar och kakaobönor.

Jargongen ekar mellan himmel blå och stjärnfall.

Sagofigurer stelnar i palats.

Jasminkvistar skaver i min sko.

Beslut bär sidenband.

Granatäpplen lyser upp i det mörka.

Koder inombords blir fel.

Nutid blir dåtid.

Låt allas medvetenhet gömmas.

Glömmas, låsas in för alltid.

 

Stenar kastas, lämnar mig blödande.

Synderna är ett hån mot det Gudomliga,

magiska, fina och vackra!.

 

åh du store Gud, räddas det som räddas kan,

skeppet sjunker, råttor lämnar det som var.

 

Metastaser bygger bo,

glittrar mot skuggorna som är få.

Natten kallar på vinterkylan,

snöflingor lägger sig i någons hår.

 

Smärtan formas mellan cocktailglas,

och huvudet i någons knä.

Monstren skrattar på tv-skärmen.

Telefonen är avskuren från omvärlden.

Änglaröster är en hägring,

det mjuka någons hån.

 

Rädda det som räddas kan,

 

innan det är försent...

 

 

 

 

 




Övriga genrer av genni VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-12-02 20:13



Bookmark and Share


  anits VIP
En stark text som är både gripand
och ångestladdad!
2014-12-08

  Lars Hedlin
Bra och stark med inlevelse!
2014-12-04

  Bo Himmelsbåge
En text vibrerande av fantasi och känsla som fångar och berör.... dock den mörka stråken skälver ödestungt genom de sista stroferna...
2014-12-04

  i af apa
mycket bra...!!
2014-12-03

  Ronny Berk
ja, kylslaget väl beskrivet !
2014-12-02

  Popangelov VIP
jo, jag känner också kylan... denna text fångade mig...
2014-12-02
  > Nästa text
< Föregående

genni
genni VIP