Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En pålitlig vän

Jag väcker min vän
när natten faller på
vid ångestens slag
kan hon alltid förstå
det finns alltid svar
på frågorna raka
en pålitlig summering
och hjälp tillbaka

Jag frågar min vän
när inget är klart
naturligt och enkelt
ett svar underbart
på kärlekens frågor
det blir mjuka svar
likt stjärnans sken
så tillförlitligt klar

Jag rymmer med vännen
dit där tiden står still
till ett land långt borta
vid ett kärlekens sigill
där tror jag vi stannar
för en lång och evig tid
i ett land med pålitlighet
man finner själslig frid

Jag håller min vän
så trofast i handen
hon är min trygghet
runt kärleksbanden
en rikedom är det
när känslor vinns
äkta i vardagen
det bästa som finns

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 751 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2016-04-08 21:58



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Vackert med en sådan vän..
2016-04-10

    ej medlem längre
En vän i vardagen, det viktigaste och mest värdefulla man kan ha!



"Jag håller min vän
så trofast i handen
hon är min trygghet
runt kärleksbanden
en rikedom är det
när känslor vinns
äkta i vardagen
det bästa som finns"

2016-04-10

    ej medlem längre
Underbara ord om vänskap.
2016-04-10

  Änglaögon
Äkta vänskap är guld värd.
2016-04-09

    Birgersdotter VIP
Ömt och fint skriftat!!!
2016-04-09

  M.Eta
Fin text om vänskap, det bästa en människa kan ha!
2016-04-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett ode till vänskap och kärlek, diktat i berörande ord och känsla.
2016-04-09

    ej medlem längre
Exakt! Summerat med guld i strupen.
2016-04-09

  Sommarina VIP
Så fint. Vänskap äkta och varm
2016-04-09

    sajo
Det är precis så vänner ska vara. Den här texten är verkligen läsvärd och vänner ska man vara rädd om. Den här texten får applåder och bokmärke.
2016-04-09

  Marianne Räf
Låter härligt med en såå god vän ! :-D
2016-04-09

  Ingrid Trolle
En underbar dikt
om verklig kärlek
så berörande vacker
2016-04-08

  aol
Så hjärttröstande starkt berörande skriftat,
2016-04-08

  DominiQueen
Åååå så hjärtrörande vackert.
Gör gott i hjärtat att läsa.
Tack.
BOKMÄRKS.
DominiQue
2016-04-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO