Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ett annat trick

hon tittar på mig som man tittar på en gammal rostig cyckel
som gått i arv från generation till generation
ens egen från förr

som man tittar på något man motvilligt håller kärt
av gammal vana kanske mest
något fult men ändå så fint

jag säger nåt i stil med: om du bara säger vad grejen är...
inget kan inte fixas, jag tror det, eller?
och då drar min mage ihop sig

men hon är alltid överlägsen, tuff och hård men skör, en frusen lilja
jag kan också va en tönt, säger hon
men när jag gör det är det gulligt

hon är så smart min tjej, min lilla flicka, min pärla..?
men hon kan vara svag, även hon
så jag börjar alltid gråta, just då




Fri vers av tonsoku
Läst 595 gånger
Publicerad 2006-04-06 23:32



Bookmark and Share


  Marlene Anna Linnéa
jag tycker den här är fantastisk. bara sådär. jag tycker de två första styckena är helt suveräna, de bygger liksom upp känslan innan det drar igång...
och de två sista gör allt så vackert. sårbarheten kommer fram och verkligheten visar sig bakom fasaden..
2006-04-29
  > Nästa text
< Föregående

tonsoku
tonsoku