Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en gammal text


hur var det nu...?



kärlek till sig själv -
allt man är, med alla sidor
måste vara stark,
förlåtande
för att kunna älska
andra, precis som de är

ej döma sig själv
ej någon annan heller,
glömma bort
vad stolthet heter,
och själviskhet; hur de gör
livet ensamt och kallt

kunna skratta åt
sina egenheter, och andras
och vinna poäng
i längden - lära känna sig
grundligt
ökar alltings acceptans, -
i varje fall all förståelse;
också för företeelser,
människor där bakom

du är Guds verktyg
med själen du bär,
anden i dig
är din största kraft;
det vill världen
du skall glömma -
köra din kropp och Jag
till ruinens brant,
över kanten - och
hävda: det var en
fördömd, själlös
stackare som
förde sin kamp;
dog ensam, hopplös...
( hade glömt vända sig
till själen, litade på Jaget;
slängt Guds verktyg för
allt guld i världen )





Fri vers (Fri form) av Tarantaran
Läst 203 gånger
Publicerad 2014-12-09 10:41



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Bra framfört
2014-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran