Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idé och rubrik från Svenska Dagbladet


Glesbygden tagen som gisslan!

Kvällsfrid på regeringskansliet. Eftersom inget ändå kommer att hända innan nästa val  kan man lugnt smutta på glöggen och skvallra om oväsentligheter. Telefonen ringer. En yngre tjänsteman åtar sig att svara.

- Det är regeringskansliet. Vad kan jag hjälpa till med?

- Hallå, det här är kommando SD. SD som i sverigedemokraterna. Vi har tagit glesbygden som gisslan. Gör som vi säger, annars ...

- Gisslan, jaha. Men vad betyder det då?

- Om ni inte gör som vi säger så ... pang pang! Ingen glesbygd mer!

- Jaha, jag förstår ... kanske ... men nu är det så att vi inte har det minsta intresse av glesbygden, allt av intresse finns ju i Stockholm. Så vi kan tyvärr inte villfara några önskemål från er på den punkten. Hejdå, och tack för visat intresse.

Glöggdrickande och skvallret börjar igen. Någon säger "glesbygd". Skrattsalvorna får fönstren att bågna.




Prosa (Kortnovell) av Björn Nilsson VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-12 20:45



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Ja det kanske är så det går till där borta i makten centrum... själv vet jag inte, för sitter fast här som gisslan...

Bra skrivet av en stockholmare, som uppenbarligen inte enbart har ett stockholmsperspektiv...
2014-12-18

  Åse Tropp VIP
En realistisk text som faktiskt handlar om sturska Stockholmare, Sverige och vilsna landsortsbor som är i underläge.


2014-12-12

  Johan Strömstedt
Otäcka tanke!
2014-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP