Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till alla skratt som blir till ur sorgliga skämt.


Livets lyckligaste ålder

Men det har löst sig
jag har nån stans att bo
jag har äntligen tagit körkort
fått min första fasta heltidsanställning
Jag har dessutom varit nykter sen nyår

först ut att bjuda mig på ett glas vitt får ligga

Jag läste i tidningen att
statistiskt enligt forskning
befinner jag mig i livets lyckligaste ålder

Det är ju katastrof

När man sitter på tunnelbanan
påväg hem från jobbet
klockan halv två på natten och gråter
för att man inte vet vem man är

Då känns det i alla fall tryggt
att veta
att det här är livets lyckligaste ålder

Ibland tröstas jag av att tänka
att enklaste sättet att komma framåt
kan vara att helt enkelt stå stilla

Om man åker rulltrappa


Man gör vad som helst för att få ligga
Tänder doftljus

Idag var det en som skrev
I wanna cumshot in your face

Vad svarar man på det?
Vilket bra förslag. När passar det dig?

I wanna cumshot in your face
Okej. Då vill jag snigla dig.

I wanna cumshot in your face
Fast jag vill att du gör mig gravid.


När man står på knä i hans lägenhet
och torkar bort det ur ögat

Då känns det i alla fall tryggt
att veta
att det här är livets lyckligaste ålder




Fri vers (Fri form) av Maja Wijk
Läst 477 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-12-12 23:21



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det tragiskt komiska i fulländad form, uttryck, detta är så bra, man ramlar fram ihop med meningarna, stannar upp när författaren stannar, följer detta hela vägen fram tills man står på knä och undrar just om lyckan ... molto bene
2014-12-12
  > Nästa text
< Föregående

Maja Wijk
Maja Wijk