Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en man och hans liv


dubbelliv.

det var hennes förslag.
och du tog det.


du är en man med fru och barn
du är en man utan fru och utan barn.


du är på föräldramöten och skolföreställningar,
medan hon den där
väntar på dig på det där skabbiga hotellet.


det är bara där ni kan träffas
för att göra det ni ska.
magiska nätter,
två gånger i veckan.


det är allt ni har.
medan frun.


hon har dig,
kärlekslöst sju dagar och fyra nätter i veckan.
kärlekslöst.


du jobbar över allt oftare nu.
det tar inte slut.

kärlekslöst.
alla lämnar dig.
och du är utan allt.

kärlekslös.
oälskvärd.




Fri vers av Kathleen
Läst 229 gånger
Publicerad 2006-04-07 16:20



Bookmark and Share


  leopardia
"du är en man med fru och barn
du är en man utan fru och utan barn."
gillar denna formulering som betydelse av ordet 'dubbleliv'.
sen av någon underlig anledning får jag känslan av att den känns väldigt amerikansk, det är mest det där med 'skabbiga hotell' som gör att det inte känns så svenskt, fast det är klart att det lär ju finnas skabbiga hotell även här, men jag får känslan av amerikansk film... nåja, det är ju ingen direkt konstruktiv tanke, jag kom bara att tänka på det just nu...
2006-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Kathleen