Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dröm av vanilj (till min mamma)


Och om kvällarna
låg vi i den smala sängen
och läste om flickan
som gick över åkern.
Och vi skrattade så vi kiknade
åt skon som fastnade i leran
och flickan som gick vidare.

Och jag har tänkt en del på den där skon.
På vad som hände sen.
Och undrat om den står kvar
och väntar på att bli hittad,
eller om den gått vidare någon annanstans,
eller hittat vägen hem.

Och i natt när jag flög över åkrarna
såg jag märkliga spår som jag följde
genom skogen,
upp på berget,
längs med stranden,
genom nysnön,

och vidare in i mormors kök
där det satt en liten, liten flicka
på en röd soffa
och åt nygräddade
vaniljdrömmar.




Prosa av Veven
Läst 257 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-12-16 11:59



Bookmark and Share


  i af apa
en mycket
bra saga om kanske
ngt helt verkligt...
2014-12-19

  Anya VIP
aha....det var dit skon och flickan gick...till vaniljdrömmarna. Fint och mjukt skriver du...men djupt innehåll.
2014-12-17

    ej medlem längre
Bedårande!
2014-12-17

    ej medlem längre
Å vad fint. Rart. Det drömska hos dottern vävs samman med mamman som liten..så tänker jag.
2014-12-16

  TrollTörnTrappan VIP
Härligt hur sagan fortfarande lever kvar i konkreta funderingar... som leder ända tillbaks till mammas ursprung?!
2014-12-16

  Lars Hedlin
Mycket fint framfört med stor känsla!
2014-12-16

    vivans
Härlig och rolig text, gör att man blir glad
2014-12-16

  Stefan Albrektsson
Drömskt ända fram till landningen i mormors kök - där det känns som ett uppvaknande och ett finnande av något och/eller någon som lämnades "i en åker" för längesedan. Mycket snyggt!
2014-12-16

  Marita Ohlquist VIP
Texten är trösterik!
Att fortsätta gå med endast en sko och komma fram till tryggheten.
Min tolkning.
2014-12-16

  Nanna X
hoppfull, omvänd Rödluvan, en borttappad sko är bättre än en varg...
2014-12-16
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven