Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Privilegiets filt


Privilegiets filt runt hennes axlar
har ätits av malen.
Hon ser hålen nu
när hon tittar närmare.

Och längre ner på gatan
staplas betongklossar
mot himlen.




Fri vers av Veven
Läst 306 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-12-19 08:10



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
EN bra text med känsla
2014-12-20

  Stefan Albrektsson
Snyggt kontrasterat, och samtidigt en parallell med malätna filten och betongklossarna - känner den ihåliga kylan i dem båda. Effektivt med det nära och det längre bort. Well done!!
2014-12-19

  Marita Ohlquist VIP
Ser en äldre dam som halkat ner på den sociala stegen.
Trots att filten är hålig använder hon den som ett minne av det som varit.


2014-12-19

  Nanna X
en klassresa nedåt? effektivt skildrat
2014-12-19

  i af apa
stark bild. ser betongklossarna så väl...
2014-12-19

    Vad säger ett namn
Kort men innehållsrik - full av vackra metaforer. Bara diktens namn i sig är oslagbart "Privilegiets filt"
Tack för att du delar med dig av det fina du skriver
2014-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Veven
Veven