Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det var en gång grönt i det gråa nu

jag vandrar bestämt med en flytande blick kastande fram och till
baka jag konstaterar att inget är som för orden är starkt bekanta

av dom äldre när jag skälv var ung och gatan onött där fanns skog
gröna områden vackra som jag inte uppskatta när jag var ung på

samma sätt som vuxen nu när allt är borta begravt under tegel och
betong jag önskar så starkt att jag aldrig hade lämnat den värld som

jag såg och levde i när jag var ung grönt vacker och obegränsad det
är nu med sorg jag bär alla vackra minnen därifrån där jag en gång

upptäckte färg och äventyr det är för mej en dröm i denna gråa atmosfär
där varje steg håller mej vid liv och min önskan är att få leva en gång till




Fri vers av den nakna poeten
Läst 168 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-20 09:48



Bookmark and Share


    Erika H
Förändring. Ibland bra ibland inte.
Jag minns min gård där jag växte upp. Den var enorm tyckte jag då. Den är ganska liten. Och bakom husen fanns en äng där vi barn lekte. Nu är där en motorväg.
En gång grönt. Nu grått. Men känslan finns kvar och åt den ler jag emellanåt. För det var härligt.
Fint skriven text.
2014-12-20
  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten