Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt jag hittade i mina gömmor. Skrev den för över 20 år sedan. Nu var den mogen att hitta hem.


Evigheten


Måndagskvällen rinner ut i evigheten.

Jag borde vidare nämna att det regnar ute,
men jag avstår.

Jag har skrivit alldeles tillräckligt om regn.

Men det haglade tidigare idag.
Så hårt att flera billarm utlöstes på gatan.

Vad nu allt detta spelar för roll egentligen?

Dessa händelser kanske inte spelar
någon inbördes roll?

Händelser.

Som att jag idag fick ta del av ett tragiskt öde.

En tjej från min barndom dog i en olycka.

En häst sprang på henne i hagen.

En häst!

En häst tog henne härifrån.

Först blev hon hjärndöd.

Sedan plockade de bort slangarna.

Vilken roll i evigheten spelade hennes sista händelse?

Det var ett tag sedan jag träffade henne sist,
men jag kan ändå tydligt se henne framför mig.

Jag tyckte att hon var väldigt söt.

Om det nu spelar någon roll,
så här i efterhand.

För jag vågade aldrig säga detta till henne.

Jag var för ung och för feg.

Och nu är det alldeles för sent.

Hon är död och jag är gift.

Och måndagskvällen bara fortsätter
att regna bort i
evigheten.




Fri vers av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 155 gånger
Publicerad 2014-12-21 11:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP