Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om man fryser och svälter här, på vintern, så dör man. Det är nog därur vår givmilda svenska tradition stammar. Därför har vi lärt oss hålla ihop. Och kanske grundlagt vår demokrati? Ge!


Barbro

 

Julen nalkas, stackars Barbro
Ingen julgran ingen vän
Läskigt lismade en farbro
Kom! Bli min! För hundra spänn

Barbro svälter, tackar nej
Kämpar hårt för ärbart liv
Uppväxt dock som nyttjad tjej
Längtar hon till annat liv

Leva ärbart? Vän? Kamrat?
Är det möjligt? Kan det gå?
Ser i fönster läcker mat
Genom rimfrost tittar på

Är förnedrad med sitt slit
Ingen tror på hennes själ
Finns för henne liten bit?
Ville någon henne väl?

Kan jag hjälpa? tjäna peng
Redligt arbete och tjänst
Slippa svälta, sömn i säng
När ett hopp med någon spänst

Finner då en gumma skör
Här min flicka, tag min sjal
Mitt liv är slut, i natt jag dör
Den värmer dig, och dämpar kval

Men arma kvinna säg ej så
Så lämna inte bort ditt hopp
På logement finns hjälp att få
Vid dörren säges aldrig stopp

Men ack jag kommer därifrån
Jag var för smittsam, svag och sjuk
Jag bad om värme där i vrån
Jag bönföll dem, på knä, på huk

Jag gråter nu, men bli min vän
De ynka timmar vi har kvar
För ingen ska dö ensammen
Gemensamt nu till Gud vi far

 




Bunden vers (Rim) av erkki
Läst 231 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-12-22 12:55



Bookmark and Share


  walborg
TAck för denna gripande bön
2014-12-22
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki