Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärleken räddar inte oss

Kärleken räddar oss inte min älskade
för den nedstiger inte
för att rädda människorna.

Folk har en mycket naïv idé
om dess natur:
tror att den är välgörande,
eller ett barn som tror att det regnar
enbart för henne.
Att den kommer till den som förtjänat den,
som om kärleken vore en utmärkelse
eller en guldklocka.

Vänta bara tills de inser.
Kärleken är inte en frisk sommarregn,
den faller inte för att lindra hettan.
Den är hettan, värmeböljan,
nödens stund.

Kärleken kommer aldrig i rätt tid,
den är tiden.
Kärleken idkar inga planer.
Den är planen.

Kärleken kommer barfota min älskade
och trampar lättsamt
över nyklippt gräs.
Den sprider en linddoft omkring sig
och allt den berör
förvandlas till silver.

Kärleken kommer inte för att rädda oss älskade.
Den kommer för att skilja
agnarna från vetet,
och bara det bästa vetet behåller den
i sin trälåda.




Fri vers (Fri form) av Shqiptar
Läst 268 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-12-23 01:32



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Oj vad vackert!

Bara det bästa vetet...underbart!
2014-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Shqiptar
Shqiptar