Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
sorgflor...sorgord..sorgens breda fält täcker ljuset; en gammal text


det är mörkt bakom sorgen



det du inte kunde
hantera
fick hamna bredvid
annan sorg
och fundera där
på alla förklaringar
till sin födelse -

så länge det behövdes
bestämde du,

mer och mer kom dit
bildade en bred sorgfält,
mumlande över
eventuella förklaringar
till sin födelse -

det var nytt och gammalt,
nästan varmt skimrande nu
av gammal sorg,
gamla minnen;
bortgångna människor
som inte visste bättre,
kunde inte tala längre

du hör dem mumla
i drömmar över förklaringar,
som du kunde godta
för att bränna hela fältet -
ge dig din ro utan att
förklara hur den
förmörkades och försvann
bakom sorgers fält







Fri vers (Fri form) av Tarantaran
Läst 231 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-12-23 19:02



Bookmark and Share


  träsnidaren
Otroligt vackert, om den här sorgen. fint!
2014-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Tarantaran
Tarantaran