Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
julen är en högtid beroende av själens stänk av lycka mer önskad en mjuka paket skänk glädjen förståelsen med en önskan om en bättre värd vi måsste få vår herre att börja tro på oss igen eller vi på honom vem eller vad spelar ingen roll för problemer


God jul

god jul alla poeter och läsare resande själar i oändlighet
skänk en julklapp till dom närmaste ni älskar och enu ej

men framföralt skänk åtminstonde en tanke till alla hungriga
frusna ledsna törstiga bara en tanke var för en gemensam tanke

tro förmedla känslan av orättvisans behov till dom yngre så ett
frö för jag tror det är svårt att göra något bättring och bot på vår

livs tid men att ge en önskan i dag och så ett frö om rättvisa i
våra barn som vi sänder in i framtiden och låter fröet gro så dom

kan bygga fredens broar som är obyggda eller rivna låt dom knyta
ihop alla lösa tåtar och fläta ihop alla dom lösa banden och göra dom

starka och färgrika för framtiden mot en bättre värd inte som den var
utan en ny bara en tanke från dej som läser ett frö en god tanke en god

jul för vägen dit är lång många liv kommer att skördas framför våra ögon
men vi går blinda förbi utan att höra roppen på hjälp som att byta kanal

på Tv när det är insamling för krig och svält vi rättfärdigar det med att
pengarna går till gerilla soldaterna eller anndra högre härrar btygger fina

hem men skattefri arbetskrafft så är det något värden behöver förutom
en ny jesus så är det en gemensam önskan God jul




Fri vers av den nakna poeten
Läst 214 gånger
Publicerad 2014-12-24 01:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

den nakna poeten
den nakna poeten