Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

julMinnen

Minnen man bär
likt förgångna skinksvålar
present längtor
som aldrig föll in.
Farmors gungstol
som for fram och åter
bland knäckdoft
och hennes katta
som satt på grankvist
och slickade pälsen.
Farbror Anton som
var bakfull
och sur, för att han
inte fick dricka på
Julafton.
Grannflickorna
som gick ut från Hundgården
och
rastade Drevertikarna
med Julrosetter på kopplen
Tjejpromenader i Julottan
och dessa förgångna skidspår
jag la ut bland hällristningar
Bondgårdar och snöiga åkertegar
I ungdomlig förhoppning . .. ...

Minnen man bär likt
förgångna skinksvålar.




Prosa av Sefarge VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-12-24 10:53



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vilka bilder, snyggt fångat som alltid, du får med så mycket i det lilla! Gillas!
2014-12-30

  Stefan Albrektsson
Välvävda minnen!! Gillar det klangrika i "Farmors gungstol / som for fram och åter". Snyggt!
2014-12-28

  Carl Mikael Fäldt
Du skriver med det där extra allt!

Bildrikt och inspirerande.

Kanontext tycker jag!
2014-12-26

  Connie
Tusen tack för att jag fick följa med i minnenas spår!
2014-12-26

    ej medlem längre
Skickligt Sefarge,I really mean it!
2014-12-24

    ej medlem längre
Levande, unika.
2014-12-24

  i af apa
jag ser det framför mig...
2014-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP